You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Interieur / Exterieur

iedereen moet zich thuis voelen in zijn eigen huis. Maar soms weet je even niet wat je met je interieur aan moet. Welke plant in welke hoek? Hoog, laag, breed etc. Wilt u een ‘eyecatcher’ of juist een plant die schittert door niet op te vallen? Bij deze vragen bied ik u de helpende hand. Natuurlijk door advies op maat. Grote of kleine oplossingen, maakt niks uit, als u zich maar thuis voelt.

Voor uw interieurbeplanting geef ik gespecialiseerd advies.

Ook een kantoorinrichting en bedrijfsinrichting zijn pas af met een doordachte interieurbeplanting. Uit onderzoek blijkt dat door het toepassen van planten de arbeidsproductiviteit stijgt en het ziekteverzuim daalt.

Het in stand houden van een goede interieurbeplanting kan alleen door een goed onderhoud. Ook voor het onderhoud van hydrocultuur, plantenbakken, overige beplanting zowel in privéhuizen alsook in kantoren en instellingen kan u bij mij terecht.

Ik maak graag voor u een onderhouds- en inrichtingsvoorstel op maat.

Hydrocultuur

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd.

Een belangrijk voordeel is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingstoffen. Ook zijn veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën eenvoudiger onder de duim te houden dan bij de traditionele plant op potgrond.

De planten die in water groeien hebben een ander soort wortels. Dit komt doordat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. De planten passen zich aan door een ander type wortels te ontwikkelen, die voldoende zuurstof kunnen opnemen. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange fijne haarwortels zonder wortelharen.

Er bestaan speciale plantenbakken voor hydrocultuur van kamerplanten. Het onderste gedeelte is gevuld met water waarin zich de voedingsstoffen bevinden. Het bovenste gedeelte is gevuld met bruine kleikorrels, de wortels die daar groeien kunnen zuurstof opnemen uit de lucht. De plantenbakken zijn uitgevoerd met een waterstandmeter. Als het waterpeil beneden een kritisch punt is gedaald, moet het water weer worden aangevuld. Hydrocultuur vereist weinig intensieve zorg, daarom wordt het in kantoren en openbare gebouwen vaak toegepast.

Hydrocultuurplanten zijn duurzamer dan in de aarde gekweekte planten. Maar hebben dan wel het grote voordeel dat de levensduur van de plant op hydrocultuur 8 keer langer meegaat dan een plant op potgrond.

Terrasbeplanting

Voor een entree of een (dak)terras kan ik u een breed assortiment aan bakken en planten aanbieden.

Er is een mogelijkheid dat de bakken voorzien worden van een watergeefsysteem. Dit bespaart u veel tijd aan water geven.